Kincskereső játék

kincskereső játék ötlet

Kincskereső játék ötletet kerestek?

Tudom, hogy nagyon sok szülő, többek között én is az interneten próbál ötleteket gyűjteni a szülinapi bulik szervezéséhez. Amikor lányom szülinapi zsúrjára készültem sok talonban lévő játékötletet elővettem, és újakra is vadásztam. Többször belefutottam már a kincskereső játék ötletbe, de amikor az itthoni megvalósításán kezdtem agyalni mindig elakadtam. A buli előtt viszont rátaláltam erre az oldalra: www.logikoffer.hu és az ott felvázolt ötlet engem is beindított:

kincskereso_jatek.jpg

A kincskereső játék lényege, hogy a lakásban (házban, udvaron, kertben) elrejtjük a "kincset", valamint a kincshez vezető jeleket/rajzokat (ez utóbbiakat a lakás különböző pontjain).

Elővettem papírt, ceruzát, gyorsan felirogattam pár ötletet majd el kezdtem rajzolni. Először készítettem egy "térképet" a házunkról illetve lakásunkról, amin bejelöltem a kincs és az összes odavezető jel helyét. (A kincskereső játék során kiderült, hogy erre a térképre nem lett volna szükség, nem is igazán használták. Részben a gyerekeket megzavarta, meg elég nehezen igazodtak ki rajta.)

A rajzokat vastagabb színes kartonra készítettem, piros X-szel jelöltem a következő jel helyét. A papír szélét "öregbítettem", kicsit körbeégettem. (Ezzel ment el a legtöbb idő. Vigyázni kell, ha nagyon lángra lobban a papír megsemmisítheti a rajzunkat. Én az erkélyen csináltam, s ha túl nagy volt a láng akkor kicsit megtapostam.) 

Az egyik rajzot geothermre rajzoltam alkoholos filccel (és a fentebb már idézett honlapról lopott ötlet alapján) egy lavor habfürdővel habosított, fürdős játékokkal teleszórt vízbe raktam a fürdőszobában. Rejtettem még rajzot a postaládába, egy lufiba, amit aztán felfújtam és felakasztottam a lakásba, találtak jelet lábasban, szék aljára felragasztva és a többi. A jeleket úgy rejtettem el, hogy nem csak az egész lakást, de a házat is be kellett járni (garázs, szárítóhelyiség), sőt még az udvarra is kimentünk (postaláda).

A kincs kindertojás (vagy valami hasonló) volt, pontosan annyi, ahány gyerek volt a buliban. A tojásokat betettem egy ládába, azt pedig egy nagy zsákba, jó pár ruha (törölközők, konyharuhák) közé.

Tudtam, hogy ez a kincskereső játék elnyeri a legtöbb gyerek tetszését, de ennyire nagy lelkesedésre nem számítottam. Amikor bevetettem a játékot volt egy-két gyerkőc, akik a kincskereső játék előtti kreatívkodásban nem vettek részt, viszont pillanatok alatt csatlakoztak a többiekhez, amikor látták, hogy azok valamiért nagyon "be vannak gőzölve". Csillogott a szemük, izgatottak voltak, minden egyes rajz megtalálását üdv rivalgással fogadták, azon veszekedtek ki bontsa ki a következő rajzot...szóval várakozáson felüli sikere volt a kincskereső játéknak. Ha hasonló játékot szeretnétek otthon kipróbálni, de nincs időtök profi módon elkészíteni, akkor nézzétek meg ezt: www.logikoffer.hu

Forrás: www.kitti-szonja.blog.hu